Itt az ősz és itt van a sütőtök! Ezért úgy döntöttem, hogy sütőtök krémlevest készítek és rózsavízzel bolondítom meg. Elindultam hát a piacra és vettem gyönyörű kicsi, kecses sütőtököt és friss diót, amit majd a levesre rászórok, amikor már elkészült. Második fogásnak pedig citrom és zsálya illóolajjal, fokhagymás kurkumával pácolt csirkemell filét, ghin párolt friss zöldséggel és erdei gomba mártással tálalok. Hmmmmm!
Szezámmagos sütőtök krémleves rózsavízzel, szűz kókuszolajjal
Hozzávalók:
1 kisebb sütőtök
1 ek szűz kókuszolaj (Panarom)
2 ek kókusz tejszín
bors
só
1 ek rózsavíz (Panarom)
Elkészítés: teáskanál mennyiségű ghin megpároljuk a kockára vágott sütőtököt, majd tisztított vizzel felengedve puhára pároljuk. Amikor megfőtt, akkor összeturmixoljuk és hozzá adjuk a rózsavizet, a kókusz olajat, a kókusztejszínt és sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük. Tálalás előtt frissen reszelt szerecsendiót adunk hozzá.
Tálalás: A levest a színhatás miatt fehér tányéron tálaljuk és mellé helyezzük a feltétet, ami összetört dióból, egy teáskanál szezámmagból és előre fokhagymás ghin megpirított kenyérkockából áll.
A leves izgalmát az édes íz és a fokhagymás fűszeres összhang adja. Csoda!