Tegnap vendégeink voltak és előételnek bazsalikomos bivaly mozarellát, prosuttót és friss házi kenyeret szolgáltam fel. Hozzá pedig különleges fűszeres vajat készítettem. Ez az inycsiklandozó finom vaj mindig nagy sikert arat. Így volt ez most is. Tulajdonképpen ő egy biztos befutó. Bárkinek tálaltam még fel, ezt követően mindig várták, hogy ez a vaj az asztalon legyen. Sőt, azt is mondhatnám, hogy soha nem tudok eleget készíteni belőle. Ezért most úgy gondoltam, hogy megosztom Veled is, hátha kedvet kapsz kipróbálni.
Hozzávalók:
200 gr házivaj
2 tk. kurkuma
3 gerezd fokhagyma
frissen őrölt feketebors
ízlés szerint só
1-2 csepp citrom illóolaj (PANAROM)
A hozzávalókat alaposan összekeverjük, kis tálkákba rendezzük és hűtőbe helyezzük. Ezt a vajat használhatjuk előételekhez, de akár csak úgy friss kenyér mellé. Mondjuk borozgatás mellé. Akár a frissen sült húsra is kiváló fűszer és ízhatás.
Azért jó, ha több kicsi tálkába tesszük, mert a társaság folyamatosan ezután a vaj után nyúl. Ezért a békesség kedvéért, hogy az összeveszést kikerüljük, legalább három felé osszuk. :))
A fűszervaj gyógyhatása: A citrom illóolajnak (PANAROM) és fokhagymának köszönhetően kiváló immunerősítő, a kurkumának köszönhetően pedig gyulladáscsökkentő és méregtelenítő hatású.
Azt hiszem nem tévedek, ha azt mondom: kedvenc lesz!!!
Ne feledd: gyógyítód legyen az ételed!