Érnek a mosolygós, piros eperek. Ez már a tavasz!!! Semmi kétség, Földanyánk terített asztalán kezdődik a karnevál. Szombaton friss epret vettem a piacon, hozzá citromot, a kedvenc kis boltomban kókusztejszínt, mert szívem csücske, kicsi unokahúgom jött látogatóba hozzánk és meg szerettem volna lepni valami finomsággal. Nevezetesen CSODARÓZSÁS EPERÁLOM költeménnyel. Nem olyan rég komponáltam ezt az édességet, mely azóta a családom kedvence. Teli van vitaminnal, omega 3 zsírsavval, magas antioxidáns, vas, kálcium és rost tartalmú. Az eper egyébiránt kiváló májméregtelenítő is.
Íme a finomságos CSODARÓZSÁS EPERÁLOM
Hozzávalók:
90 dkg friss magyar eper
2 dl kókusztejszín
2 dl víz
1 ek rózsavíz
porráőrölt nyírfacukor - ízlés szerint
1 tk citrom leve
1 alma
Szeletelt mandula
Néhány szem eper a díszítéshez
2 ek Chia mag (bio boltban kapható - azték zsálya mag - Salvia hispanica) - sűrítő és vitamin bomba!!
Hűs íz, savanykás, édeskés zamat, enyhán rózsás beütéssel. A chia magok csiklandozzák a nyelvet és játékosan gurulnak tovább. Hmmm :))
Elkészítés:
Mosd meg az epret és turmixold össze a 2 dl kókusztejszínnel, majd add hozzá a vizet és a (porított) nyírfacukrot, turmixold tovább. Add hozzá a Chia magokat és tedd be a hűtőbe pihenni pár órát. Igazából már egy óra is elegendő ahhoz, hogy a Chia mag megduzzadjon és besűrítse a levest. Töltsd a levest kicsi tányérokba, apríts bele friss epret és almát, szórd meg a tetejét mandulával. Az íze valami csoda, vigyázat, mert függőséget okoz! Édesség, ami táplál, nem hízlal, sőt energiát adó, mosolyt előcsalogató, szerelemre serkentő, viszályokat feloldó. MIt mondjak még? :) Jó étvágyat hozzá.
/Sajnos nem volt itthon menta levél, ezért nem tettem a levesre díszítésnek, pedig úgy igazi!/