Hozzávalók:
Húspác
1 db csirkemell - amolyan boldog csirke melle :)
4 csepp Bio Citrom héj esszencia (Panarom)
2 csepp Kerti zsálya illóolaj (Panarom)
4 ek olivaolaj
2 db fokhagyma gerezd
1 tk kurkuma
ízlés szerint só, frissen őrölt bors
Az olivaolajhoz hozzáadjuk az összepréselt fokhagymát, a kurkumát, az illóolajokat (Panarom), sót és a borsot, majd a csirke mellét felszeleteljük és bedörzsöljük a páclével. Ha mód van rá, akkor hagyjuk állni egy éjszakát.
Hozzávalók:
Zöldségköret
2 db sárgarépa
1 brokkoli
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só, frissen őrölt bors
A sárgarépát vágjuk gerezdekre és a brokkolit szedjük rózsáira, majd ghin vagy olivaolajon futtassuk meg az egy gerezd apróra vágott fokhagymát és adjuk hozzá a zöldséget. Alig 5 percig pároljuk, sóval és frissen őrölt borssal ízesítsük.
Erdei gombaszósz citromos felhanggal
Hozzávalók:
10-15 szem Erdei gomba
3 dl tejszín
1 ek friss majoranna
3 csepp Bio Citrom héj esszencia (Panarom)
Ghin vagy olivaolajon futtassuk meg az apróra vágott fokhagymát, adjuk hozzá a felszeletelt gombát és forgassuk benne míg meg nem puhul. Adjuk hozzá a majorannát majd öntsük fel tejszínnel. Friss borssal és sóval ízesítsük, majd adjunk hozzá 3 csepp Citrom héj esszenciát (Panarom).
Legvégül nagy lángon süssük ki a húst, én mindig lenyomom a serpenyőhöz és megvárom, míg alaposan, ropogósra sül az egyik oldala, majd megfordítom. A hús mellé tálalom a zöldséget, és hozzá adom a gombaszószt. HMMMM!! Sok bókot bezsebeltem.