Szerző: Tobai Ágota
A kávét sokan sokféleképpen isszuk. Édesen vagy édesítetlenül, röviden vagy hosszan, habosan, tejesen, hidegen vagy éppen forrón... A variációk száma felsorolhatatlan. A kávé zamatához jól illeszkednek az illóolajok is. Ha szeretnél egy próbát tenni, hogyan használd az olajokat a fekete nedű ízesítéséhez, íme néhány ötlet:
Cappuccino édesnarancs illóolajos tejhabbal
Az olasz eredetű ital, a cappuccino egyharmad kávé, egyharmad forró tej, és egyharmad tejhabból áll. Ha szeretnél egy kicsit más ízt is kipróbálni a megszokott helyett, akkor próbáld ki a következőt: a tejbe tegyél egy csepp édesnarancs illóolajat, majd a tejhabosítóval alaposan keverd össze. A narancsos tejhabot öntsd rá a lefőzött feketekávéra, majd csipet kakaóporral díszítsd a tetejét. A látvány, az íz és az illat is jókedvre derítő lesz.
Gyömbéres, mézes latte macchiato
Egy teáskanál mézet csurgass egy üvegpohár aljára, cseppents hozzá egy csepp gyömbér illóolajat, keverd el alaposan, add hozzá a felgőzölt tejet a tejhabbal, végül pedig lassan engedd a forró italba a frissen lefőzött eszpresszót. A tetejét fahéjfelhővel díszítheted. Erőt adó, melegítő hatású ital lesz a végeredmény, mely még az immunrendszert is tonizálja.
Eszpresszó, narancsvirág permettel
A frissen főtt eszpresszót egy mokkáskanál narancsvirágvízzel ízesítheted, ez az aromavíz a koffein okozta idegesség ellen is hatékony. A narancsvirág permet a tejhabot vagy éppen a tejszínhabot is feldobja, ha egy szórófejjel ellátott kis flakonba teszed a virágvizet, és egy pumpányit a hab tetejére permetezel.
Receptjeinkhez kizárólag a Panarom terápiás tisztaságú, bevizsgált illóolajait ajánljuk.