Bejegyezte: Tobai Ágota
A görögdinnye úgy jó, ahogy van. Felkockázva, behűtve az egyik legjobb dolog a kánikula idején, étel és ital egyszerre, kiváló méregtelenítő, vízhajtó és antioxidáns. Szóval, igazából csak meg kell enni. De néha olyan jó egy kicsit megbolondítani az amúgy tökéletes dolgokat is, mint pl. a görögdinnye. Így például választhatjuk azt a verziót is, hogy összeturmixoljuk a kimagozott gyümölcsöt, tovább hígítjuk még egy kis vízzel, hogy könnyedebb folyadék legyen, és aztán már csak a kreativitásunk szab határt annak, hogy mit teszünk még hozzá. Én nagyon szeretem egy kis kókuszolajjal és citrom illóolajjal, sok mentalevéllel keverve, de bármi jöhet, amit Te szeretsz. Jégkockákkal máris kész a jeges dinnyecsók a nyári forróság enyhítésére. Ha vendégeket vársz, tálald az elkészült dinnyés frissítőt magában a dinnye héjában.