A kókuszolaj telített zsírsavakban gazdag olaj, ezért 24 fok alatti hőmérsékleten megdermed, kézmelegre viszont azonnal olvad. A hidegen sajtolt vagy az extra szűz olajnak finom kókuszos illata és zamata van. Éppen ezért a kókuszolaj kivételesen finom ízt kölcsönös a vitamindús italoknak, erőteljes méregtelenítő hatású és serkenti a nyirokáramlás. Talán ennek köszönhető, hogy a kókuszolaj belső fogyasztása támogatja a súlycsökkenést, ha az szükséges. Ez az értékes olaj támogatja az inzulin termelést és segíti a kálcium és magnézium felszívódását a szervezetben. Az olajban lévő kapricil- és lauriksav meggátolja a gyulladások kialakulását, vagy megszünteti azt. Természetesen véd a vírusos, bakteriális és a gombás fertőzésekkel szemben. Külsőleg alkalmazva kiváló természetes fényvédő, bőrtápláló és puhító.
Íme további csodás recept egy nyárdélutáni hűsítőre:
Fürtös uborka (hámozva) 1 nagyobb vagy 2 kisebb darab
Sóska maréknyi
Lime 1 db
Citrom 2 db
Gyömbér (reszelve) 1-2 teáskanál
Őszibarack 3 db
Víz 1 L
Méz vagy Nyírfacukor ízlés szerint
Kókuszolaj 2 ek
Borsmenta aromavíz 2 ek
Kezdetben víz nélkül turmixold össze a hozzávalókat, hogy elég pépes állagot kapjál, majd engedd fel vízzel.
Hatása:
nyirokkeringés serkentő
méregtelenítő, tisztító
serkenti az anyagcserét
vízhajtó
energetizáló
étvágycsökkentő
májműködést serkentő, epeműködést javító
májtisztító
Igazán nem hangzik rosszul! Váljék egészségedre!